Távoli tájak ízei
Főzzünk indiai módra! Vágj, bele
és mindenki csodálattal falatozza majd főztödet!
A LASSI finom tejes ital. Az íze
édeskés, de sós változatban is létezik. A legfinomabb a mangós lassi.
Mire lesz szükséged az elkészítéséhez?
250g natúr joghurt
1,5 dl tej
200 g mangó (a konzervmangó is megfelel)
5 teáskanál cukor
Hogy készül a lassi?
Vágd apró darabokra a mangót, majd keverd össze
a többi hozzávalóval. Az egészet alaposan turmixold ösze. Öntsd magas poharakba,
és a poharakat tedd néhány órára a jégre.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A HIMALÁJAI TEA kicsit sem
hasonlít az európában fogyasztott teákhoz. Nagyon sűrű, nagyon aromás - Indiában
reggel isszák. A délutáni baráti találkáknak is ez a fénypontja.
Mi kell hozzá?
Hogyan készül?
A teát, a tejet és a vizet keverd össze, majd
melegítsd meg ewgy serpenyőben. Add hozzá a fűszereket, majd egy kicsit még
melegítsd a keveréket. Végül édesítsd meg ízlés szerint.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A CSAPATI lepényféle, amely remekül illik a különböző salátákhoz,
de bármilyen joghurtos szósszal is fogyasztható.
Mire lesz szükséged?
300 g liszt
1 teáskanál só
150 g vaj
3/4 pohár meleg víz
Hogy készül?
A lisztet keverd össze a sóval és 100 g
vajjal. Add hozzá a vizet, és gyúrj az egészből rugalmas tésztát, amit azután
ossz el 7-10 részre. Mindegyikből készíts vékony lepényfélét, kend meg vajjal,
szórd meg liszttel, és mindkét oldalát pirítsd meg felforrósított serpenyőben.
Vigyázz, meg ne égesd magad! Legjobb lesz, ha megkéred a mamád, hogy segítsen
neked! |